THE i4

BMW i4: Prvi popolnoma električni Gran Coupé.

Obveščajte me Stopite v stik z nami
BMW i4, prvi popolnoma električni Gran Coupé, se ponaša z izjemno dinamiko in visoko stopnjo udobja, ima pa tudi vse lastnosti, da postane vaš vsakdanji sopotnik. Kupe s petimi vrati je opremljen s tehnologijo BMW eDrive pete generacije za doseganje vrhunskih športnih rezultatov, vse do 400 kW/544 KM v primeru najzmogljivejšega BMW i4 M50. Z dolgim dosegom do 590 kilometrov* (BMW i4 eDrive40) in petimi prostornimi sedeži polne velikosti je popoln spremljevalec za vsako potovanje.
BMW i4 eDrive40(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20-16
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

BMW i4 M50(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 24-19
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

BMW i4 M50: NADVSE ZMOGLJIVA DINAMIKA DO 400 kW (544 KM).

Najzmogljivejši pogonski sklop, ki je na voljo v prvem popolnoma električnem Gran Coupé, proizvede največjo moč 400 kW (544 KM) in največjo hitrost 225 km/h, elektronsko omejeno. Sestavljata ga dva zelo zmogljiva elektromotorja BMW M eDrive skupaj z naborom M posebnih funkcij, zaradi katerih BMW i4 M50 doseže znamko 100 km/h v osupljive 3,9 sekunde.

BMW i4 eDRIVE40 DOSEŽE DOSEG DO 590 KM.*

Zaradi premišljenega prepletanja učinkovitega koncepta pogonskega sklopa, lahke konstrukcije, aerodinamične oblike in zmogljive visokonapetostne baterije BMW i4 doseže do 590 kilometrov* dosega (BMW i4 eDrive40). Inovativne tehnologije, kot je rekuperacija zavorne energije, pomagajo povečati doseg in zmanjšati porabo električne energije na 20 do 16 kWh/100 km.

POLNJENJE BMW i4: LAŽJE KOT KDAJKOLI PREJ.

Polnjenje BMW i4 ne bi moglo biti lažje. Storitev Connected Charging vam pomaga najti najbližjo polnilno postajo vzdolž poti, tako da lahko svoj BMW i4 napolnite, ko morate. Od 10 do 80-% napolnjenost baterije boste z zmogljivostjo polnjenja do 200 kW dosegli v samo 31 minutah. Do 164 km dodatnega dosega pa vam bo vzelo le 10 minut (v enakem obdobju do 140 km pri i4 M50). Doma lahko udobno uporabljate lastno BMW Wallbox. Z zmogljivostjo do 11 kW boste izpraznjeno baterijo BMW i4 ponovno napolnili do 100 % v 8,5 ure. Ob nakupu so vozilu priloženi prilagodljivi hitri polnilnik BMW za polnjenje doma, polnilni kabel načina 3 za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartica BMW Charging za dostop do javne polnilne infrastrukture.

JAVNO POLNJENJE Z BMW CHARGING: 12 MESECEV BREZ OSNOVNE PRISTOJBINE**.

Kartica BMW Charging, ki je priložena obsegu dobave, je vaš ključ do stalno rastoče javne polnilne infrastrukture po vsej državi. V okviru tarife Active lahko polnite po posebej ugodnih pogojih po vsej Evropi, prvih 12 mesecev pa ne plačate nobene osnovne pristojbine. Z nakupom novega BMW i4 boste eno leto upravičeni tudi do brezplačne uporabe paketa IONITY Plus, ki vam omogoča ultrahitro polnjenje na eni od številnih visokozmogljivih polnilnih postaj ponudnika IONITY.

POUDARKI NA ZUNANJOSTI BMW i4.

Oblika sprednjega dela.

Navpično nameščena ledvička pri BMW i4 sega prek edinstvenega podaljšanega sprednjega odbijača BMW i. Namesto funkcije dovoda zraka za hlajenje motorja ledvička s svojo vzorčasto strukturo osupljivega videza skriva najsodobnejšo tehnologijo senzorjev, ki oskrbuje vozilo s podatki v realnem času.

Stranski pogled.

Aerodinamično izpopolnjena silhueta BMW i4 je nadgradnja klasičnih sorazmerij kupejev znamke BMW: dolga medosna razdalja s kratkimi previsi karoserije in tekoča strešna linija čudovito opredelita njegove športne in elegantne linije.

Oblika zadka.

Ostro prirezana navpična aerodinamična poudarka lepo skleneta BMW i4 pri pogledu s strani, medtem ko izrazno oblikovana vložka difuzorja, poudarjena z modrim okvirjem, značilnim za modele BMW i, vznikata od spodaj.

ODKRIJTE DIGITALNE STORITVE BMW.

Spoznajte BMW Intelligent Personal Assistant, ki se odziva na vaše glasovne ukaze in vam omogoča upravljanje digitalnih storitev, kot je Apple CarPlay®. Inovativna funkcija Connected Charging vam pomaga učinkovito izkoristiti doseg vašega BMW i4.

Več o digitalnih storitvah BMW

Z BMW i4 SE ZVOK PRILAGODI VOZNI IZKUŠNJI.

Opcijska funkcija BMW IconicSounds Electric usklajuje zvok pogona vozila v notranjosti. Od zvoka zmogljive dinamike z jasnimi povratnimi informacijami v načinu SPORT, uravnotežene akustike z zmernimi povratnimi informacijami v načinu COMFORT do visokega zvočnega udobja brez dodatne zvočne uprizoritve v načinu ECO PRO.

POUDARKI V NOTRANJOSTI BMW i4.

Kokpit, usmerjen k vozniku.

Zelo elegantna in ploščata armaturna plošča postavlja temelje sodobnemu videzu notranjosti BMW i4. Visoko nameščena sredinska konzola zagotavlja športni občutek ter vzpostavlja ločen prostor za voznika in sovoznika.

Ukrivljeni zaslon BMW.

Novi ukrivljeni zaslon BMW v BMW i4, sestavljen iz 12,3-palčne instrumentne plošče in velikega 14,9-palčnega nadzornega prikazovalnika, ustvari prikazovalno enoto, ki se ergonomsko vije proti vozniku.

Prostornost s petimi sedeži.

BMW i4 kot polnovredni petsedežnik nudi prostor do trem osebam na zadnjih sedežih. Velikodušna prostornost v predelu glave in nog pa zagotavlja odlično udobje sedenja za vse.

BMW i4 SE PROIZVAJA S 100% ZELENO ENERGIJO.

Proizvodnja BMW i4 je dosledno trajnostna in poteka izključno z zeleno energijo. Poleg tega je bila visokozmogljiva baterija za BMW i4 zasnovana tako, da v celoti opušča redkozemeljske kovine. Najboljša stvar pa je, da boste med vožnjo z BMW i4 vedno na poti z ničelnimi lokalnimi izpusti, tako da lahko mirne vesti uživate v dinamični vozni izkušnji.

BMW i4 M50 S 400 kW (544 KM).

BMW i4 M50 navdušuje s 400 kW (544 KM), 795 Nm navora in največjo hitrostjo 225 km/h, ki je elektronsko omejena. Dva zelo učinkovita elektromotorja na sprednji in zadnji premi katapultirata Gran Coupé od nič do 100 km/h v vsega 3,9 sekunde. Hkrati pa BMW i4 M50 obljublja do 510 km* dosega, kar ga naredi primernega za vsakodnevno uporabo. Pri njem ne boste pogrešili niti prilagodljivega M podvozja, BMW xDrive na osnovi dveh elektromotorjev BMW M eDrive, funkcijo Sport Boost in M športnih zavor, kar vam zagotavlja visoko vozno dinamiko in brezhiben oprijem.

SUBVENCIJA EKO SKLAD V VIŠINI 4.500 EUR ZA NAKUP ELEKTRIČNEGA VOZILA.***

Čaka vas možnost nepovratne finančne spodbude, ki vam jo omogoča Eko sklad pri naložbah v nakup okolju prijaznejših vozil za cestni promet. Z ničnimi emisijami, 100% električna vozila BMW i izpolnjujejo pogoje za subvencijo v višini 4.500 EUR***! Prav tako pa vam Eko sklad ponuja tudi ugodni kredit za nakup elektrificiranih vozil.

Subvencije ni mogoče pridobiti pri naročilih prek operativnega ali poslovnega najema. Več informacij lahko najdete tukaj. Več o postopku pridobivanja spodbude pa je na voljo na povezavi.

*** Do subvencije so upravičena samo vozila z nabavno vrednostjo do 65.000 EUR.

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i4.

* Vrednosti so začasne in izmerjene skladno s preskusnim ciklom WLTP.
** Ponudba, prilagojena glede na trg, velja za nova vozila, ki jih kupcem dobavijo podružnice in trgovci z vozili BMW v omrežju BMW Charging.

BMW i4 eDrive40(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20-16
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

BMW i4 M50(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 24-19
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

Uradni podatki o porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. V primeru dosega vrednosti po WLTP upoštevajo vso dodatno opremo. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.