THE iX

Popolnoma novi BMW iX.

Obveščajte me Stopite v stik z nami

PRVI BMW iX: PIONIR NOVE DOBE.

Plod vizije. Razvit za električno mobilnost. Zaradi učinkovite tehnologije BMW eDrive in električnega sistema štirikolesnega pogona ima BMW iX izjemen doseg in izvrstno pospeševanje z mesta. Asketski oblikovalski jezik mu podarja sodoben in izrazen videz. V notranjosti pa premijsko vzdušje visoke kakovosti v kombinaciji z najsodobnejšimi tehnologijami zagotavlja največje udobje in prostorno sedenje do petim osebam. Odkrijte svoj najljubši kraj na kolesih – BMW iX.

BMW iX xDrive40:
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19,4 – 22,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

BMW iX xDrive50:
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): manj kot 21
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

IZBERITE MED NAŠIMI PRIPOROČILI BMW iX.

 • Električni doseg: 411 km, 0 – 100km/h: 6,1 sek
 • Polnilni kabel in kartica BMW Charging za eno leto
 • Udoben dostop, večnamenski sedeži in Park Assistant Plus
 • Električni doseg: 598 km, 0 – 100km/h: 4,6 sek
 • Polnilni kabel in kartica BMW Charging za eno leto
 • Športni paket, panoramska steklena streha Sky Lounge, paket Heat Comfort
 • Električni doseg: 599 km, 0 – 100km/h: 4,6 sek
 • Polnilni kabel in kartica BMW Charging za eno leto
 • Zvočni sistem Bowers & Wilkins Diamond Surround, 2-osno zračno vzmetenje

630 KM* DOSEGA Z BMW iX.

Z dosegom več kot 630 km* je BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: 425 km*) popolno vozilo tako za mestno vožnjo kot na dolge razdalje. Zaradi nadvse učinkovite konstrukcije ima izjemno nizko porabo električne energije manj kot 21 kW/h in odlično aerodinamiko s količnikom zračnega upora le 0,25, kar je brez primere v njegovem segmentu vozil. Če pa BMW iX vozite v načinu MyMode Efficient, boste še nadalje povečali to neverjetno učinkovitost.

BMW iX S 523 KM*.

Z dvema brezkompromisnima elektromotorjema in električnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive ponuja BMW iX izjemno zmogljivost električne vožnje: 523 konjskih moči* katapultira BMW iX xDrive50 od 0 do 100 km/h v 4,6 sekunde (BMW iX xDrive40: 326 KM*; 0 – 100 km/h v 6,1 sek). Takojšen največji navor in brezstopenjsko pospeševanje z mesta pa BMW iX omogočata, da se natančno in spontano odzove na vsak premik predala za vožnjo, kar zagotavlja najbolj suvereno vozno izkušnjo.

ČAS POLNJENJA ZA DODATNIH 100 KM DOSEGA.

Z BMW iX in BMW Charging lahko izkoriščate številne prilagojene ponudbe za polnjenje doma, med potjo in na delovnem mestu. Tudi visoko zmogljivost polnjenja, ki vam omogoča, da boste do 150 km* dodatnega dosega dosegli v le 10 minutah za BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: več kot 95 km* dosega v 10 minutah) ali celotno napolnjenost baterije v manj kot 40 minutah na javnih visokozmogljivih polnilnih postajah ponudnika IONITY.

* Vrednosti predvidevajo, da je začetno stanje napolnjenosti 10 %.

JAVNO POLNJENJE Z BMW CHARGING: 12 MESECEV BREZ OSNOVNE PRISTOJBINE**.

Kartica BMW Charging, ki je priložena obsegu dobave, je vaš ključ do stalno rastoče javne polnilne infrastrukture po vsej državi. V okviru tarife Active lahko polnite po posebej ugodnih pogojih po vsej Evropi, prvih 12 mesecev pa ne plačate nobene osnovne pristojbine. Z nakupom novega BMW iX boste eno leto upravičeni tudi do brezplačne uporabe paketa IONITY Plus, ki vam omogoča ultrahitro polnjenje na eni od številnih visokozmogljivih polnilnih postaj ponudnika IONITY.

BMW iDRIVE.

Novi BMW iDrive vam pričara popolnoma novo celostno izkušnjo v notranjosti, prvič pa vam omogoča tudi, da komunicirate s svojim BMW na povsem naraven način. Poleg upravljanja na dotik z uporabniškim vmesnikom iDrive lahko informativno-razvedrilni sistem nadzirate tudi s pomočjo inteligentnega digitalnega asistenta, ki se odziva na vaš glas in kretnje ter naredi bivanje v BMW iX čim prijetnejše.

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU V BMW iX.

BMW iX je standardno opremljen z množico sistemov za pomoč vozniku: Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Med funkcijami sistema so tudi asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjeno funkcionalnostjo, asistent za krmiljenje in zaustavitev v sili ter asistent pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom. Parkirni asistent Plus pomaga med parkiranjem in manevriranjem z uporabo velikega števila kamer, da bi vam omogočil popoln prikaz ovir v neposredni okolici vašega vozila, tudi kot 3D-uprizoritev.

KORENITO SPREMENJENO OBLIKOVANJE Z BMW iX.

Velikodušne, sorazmerno odmerjene površine in značajske poteze dajejo BMW iX edinstveno obliko monolitnega videza. Vsaka podrobnost se neopazno združi s sodobnim oblikovalskim jezikom, kar vzbudi občutek, da je vozilo skonstruirano iz enega samega kalupa. Aerodinamična oblika zunanjosti je bila odločilna pri doseganju izjemnega količnika zračnega upora le 0,25, skupaj z vpadljivimi podrobnostmi, kot je okenska grafika, ki se lepo zožuje v smeri proti zadku in ustvarja tako imenovani “Streamflow”. Prvič pa boste na športnem terencu BMW lahko našli tudi potopne kljuke in vrata brez okvirjev, s čimer se že na prvi pogled razkrije njegov pionirski duh.

BMW iX S KONCEPTOM SHY TECH.

Koncept Shy Tech, ki se osredotoča na potnike, sodobni tehnologiji v BMW iX omogoča, da se skrije v ozadje, dokler ni potrebna ali izrecno zaželena. Nevidno inteligenco je mogoče izkusiti v številnih podrobnostih na zunanjosti in v notranjosti, kot na primer pri ledvički, ki deluje kot inteligentna površina, ki zajema tehnologijo kamere, radarske funkcije, najsodobnejšo senzorsko tehnologijo in grelna telesa. Potem pa so tukaj še nevidno vgrajeni zvočniki vrhunskega zvočnega sistema in minimalistična zasnova gumbov v notranjosti.

OBLIKOVNI POUDARKI NA ZUNANJOSTI BMW iX.

Oblika sprednjega dela.

Sprednji del BMW iX je dobil novo razlago v futurističnem slogu. Navpična ledvička BMW nazorno poudarja napredni videz izvedenke SAV v kombinaciji z najožjima dvojnima žarometoma, ki jih je BMW kadarkoli izdelal za vozila serijske proizvodnje.

Stranski pogled.

Pravokotni obrisi velikodušnih sorazmerij okoli blatnikov zavestno usmerijo pozornost na kolesa. Potopne kljuke na vratih, vrata brez okvirjev ter okenska grafika, ki se zožuje v smeri proti zadku in ustvarja tako imenovani “Streamflow”, pa so prepoznavne lastnosti, harmonično zajete v celotni videz.

Oblika zadka.

Velike površine, najožji enoti zadnjih luči v voznem parku BMW Group in brezhibno integrirana vrata prtljažnika povzročijo pridih sodobnosti. Velika difuzorska vložka pa optimizirata aerodinamiko in skupaj z ravno pločevino, pritrjeno na podvozje, izboljšata doseg.

ŽIVLJENJSKI PROSTOR NA KOLESIH.

Notranjost BMW iX je edinstven kraj za sprostitev, ki ga zaznamuje arhitektura, navdihnjena s sodobnim notranjim oblikovanjem. Elementi, kot je ravna armaturna plošča z velikim ukrivljenim zaslonom BMW ali ozki sedeži, z izbiro barv in materialov najvišje kakovosti spominjajo na kose pohištva. Prosto stoječa sredinska konzola, ki se zdi, kot da lebdi, odsotnost sredinskega tunela in največja panoramska steklena streha, ki je bila kdajkoli nameščena v BMW, ustvarijo neverjeten občutek prostora, ki se mu ne boste mogli upreti.

OBLIKOVNI POUDARKI V NOTRANJOSTI BMW iX.

Minimalistična oblika notranjosti.

Notranjost je zasnovana sodobno in skrčena na najnujnejše, s poudarkom, ki ga boste zaznali na zaslonih in upravljalnih elementih. Osrednji upravljalni element je stekleni upravljalnik iDrive na sredinski konzoli, ki ga uokvirja elegantna nadzorna plošča iz plemenite vrste lesa, certificiranega s strani Sveta za nadzor gozdov.

Salonski sedeži zadaj.

Zaradi opustitve sredinskega tunela BMW iX ponuja prostorno bivalno vzdušje za potnike na zadnjih sedežih. Dodatne opcije za zadnje sedeže med drugim vključujejo ogrevanje in 3D zvočnike, ki so nevidno vgrajeni v naslone za glavo. Naslonjalo zadnje sedežne klopi pa je mogoče zlagati v razmerju 40 : 20 : 40, da bi po potrebi povečali prtljažni prostor.

Panoramska steklena streha.

Panoramska steklena streha Sky Lounge prek celotne dolžine strehe ustvari velikodušen občutek prostora in sproščeno salonsko vzdušje v potniški kabini. Opremljena je s funkcijo elektrokromatskega zasenčenja za večjo zasebnost, ker pa stropna obloga ni več potrebna, ponuja potnikom še več prostora skupaj z občutkom sodobnega oblikovanja.

Ukrivljeni zaslon BMW.

Ukrivljeni zaslon BMW, ki je prvič nameščen v vozilu serijske proizvodnje, je osrednji ekran in hkrati nadzorni element za popolnoma digitalni bivalni prostor v BMW iX. 12,3-palčna instrumentna plošča se združi s 14,9-palčnim nadzornim prikazovalnikom in s tem tvori eno samo prikazovalno enoto, ki je na armaturni plošči videti kot prosto lebdeči okvir za sliko.

ORIGINALNA DODATNA OPREMA ZA BMW iX.

Preproga za prtljažnik BMW.

Natančno prilegajoča se, protizdrsna in vodoodporna preproga za prtljažnik BMW zagotavlja učinkovito zaščito pred umazanijo in mokroto. Je črne barve z logotipom BMW.

Strešni kovček BMW 520 v črni/Titanium Silver barvi.

Črn strešni kovček BMW z bočnima stranicama v barvi Titanium Silver s ključavnico je dostopen z obeh strani in ima prostornino 520 litrov. Združljiv je z vsemi strešnimi nosilnimi sistemi BMW.

Zadnji prtljažnik za kolesa BMW Pro 2.0.

Lahek, a zelo stabilen zadnji prtljažnik za kolesa BMW Pro 2.0 omogoča prevoz dveh običajnih ali električnih koles. Njegova najv. obremenitev je 60 kg in ga je mogoče kompaktno zložiti.

CELOVIT TRAJNOSTNI PRISTOP PRI BMW iX.

V primerjavi s športnim terenskim vozilom s primerljivo zmogljivim motorjem z notranjim zgorevanjem, BMW iX v celotnem življenjskem ciklu zaradi obsežnega trajnostnega pristopa izpusti v ozračje 45 % manj emisij toplogrednih plinov. Razlog za to se skriva v uporabi izključno obnovljivih virov energije med proizvodnjo, pa tudi v naravnih in recikliranih surovinah, kot so talne obloge in preproge, proizvedene 100-% iz materiala Econyl.

FINANCIRANJE IN LIZING ZA BMW iX.

Raziščite prilagojene ponudbe financiranja in lizinga iz BMW Financial Services. Program Electrify je odlično prilagojen vašim potrebam mobilnosti in vključuje privlačne pakete, ki združujejo pogodbe o financiranju ali lizingu z različnimi opcijami, kot so zavarovanje in storitve, povezane z vozili in mobilnostjo. Prosimo, upoštevajte, da se ponudbe BMW Financial Services lahko razlikujejo od države do države.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

#whateverhappens: vsestransko in brezskrbno potovanje za električna vozila*:* ta paket vam ponuja 100-% preglednost in možnost udobnega načrtovanja. Sami izberite trajanje ali 4 ali 6 let – ali pa 3 leta, če imate sklenjen lizing.

Vsebina servisnega paketa:

 • Pregled vozila
 • Servis mikrofiltra
 • Servis zavorne tekočine

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW iX.

* Vrednosti so začasne in izmerjene skladno s preskusnim ciklom WLTP.
** Ponudba, prilagojena glede na trg, velja za nova vozila, ki jih kupcem dobavijo podružnice in trgovci z vozili BMW v omrežju BMW Charging.

BMW iX xDrive40:
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19,4 – 22,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

BMW iX xDrive50:
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): manj kot 21
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

Uradni podatki o porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. V primeru dosega vrednosti po WLTP upoštevajo vso dodatno opremo. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.